Energetische massages

Energetische massage: het gaat hier om een algehele lichaamsmassage uitgevoerd met massageolie. Wist je dat er via je huid veel informatie binnen komt en er ook een beschermende functie is? Daarom is het voor mij heel belangrijk om bij deze aanraking extra voorzichtig en integer te werk te gaan.

      Iedere huid heeft zijn eigen gevoeligheid en hoort bij de persoon in kwestie. De massage kan alleen ontvangen worden als je je veilig kunt voelen omdat de aanraking ‘zuiver’ is en aandachtig wordt uitgevoerd. Dan kan het zomaar gebeuren dat je helemaal vergeet na te denken en je drukke hoofd eindelijk eens rust krijgt.

Het kan dan dat je zoals in slaaptoestand in een ander soort van bewustzijn komt en de onbeperkte ruimte ervaart om heel rustig naar jezelf te ‘luisteren’ (dit kan net zo goed gebeuren bij de vorige twee besproken massagevormen). Vaak kan dit je tot nieuwe inzichten brengen, of een groot gevoel van opluchting geven.Ik ben ervan overtuigd dat diepe ontspanning bijdraagt aan het zelf genezing proces.