Voetreflexologie

Voetreflexologie: een massage van de voeten, met of zonder olie. De theorie is dat door het werken op bepaalde punten op de voeten dit effect heeft op organen elders in het lichaam.

Mijn ervaring met deze techniek is dat het een gunstige uitwerking heeft op mensen met spijsverteringsproblemen, met name constipatie. Slaapstoornissen, maar ook rugklachten kunnen verholpen worden, wat eigenlijk niet zo vreemd is als je bedenkt dat je voeten de basis zijn, waar uiteindelijk je hele gewicht op steunt. Bij terugkerende hoofdpijn of het gevoel te leven met een te zware mentale druk kan voetmassage, indien deze met de juiste druk uitgeoefend wordt, een gunstig effect hebben en zo een fijne en rustgevende oplossing van deze problemen geven.

Ook is voetmassage een mooie oplossing voor mensen die om medische of andere redenen geen algehele lichaamsmassage verdragen, maar toch graag aangeraakt willen worden. Natuurlijk zijn ook mensen die veel moeten staan of zitten voor hun werk en hierdoor vaak vermoeide voeten of een slechte bloedsomloop hebben erg gebaat bij voetreflexologie behandelingen.
Het is voor mij geen probleem om deze massage bij jou thuis te geven.