Over Marijke

For English click here       Pour Français cliquez ici

Marijke van Baren is gediplomeerd massage-therapeute afgestudeerd bij “HOLOS”, school voor holistische massagetherapie. Verder heeft zij vijf jaar lang intensief yogalessen gevolgd bij Mari Chiyo Sato, destijds verbonden aan Oki-Do Yoga Nederland en nu yogalerares in Japan.

Marijke is deze zeer zuivere en spiritueel ingestelde japanse meesteres zeer dankbaar voor het haar vormen in het geven van een prachtige traditionele japanse shiatsu. Marijke heeft jarenlang ervaring opgedaan, zowel met het werken met verschillende massagetechnieken als met het zich onbevangen openstellen voor een ieder van haar cliënten.

Door deze ervaring heeft zij een ‘sensitiviteit’ ontwikkeld, die haar helpt energie te ‘lezen’, wat haar helpt de massage in de juiste vorm te gieten en op een integere manier te werk te gaan, zodat ruimte ontstaat waarin een ieder zich veilig voelt.

Momenteel reist zij regelmatig naar Montpellier, Frankrijk,waar zij een opleiding volgt samen met een groep mensen afkomstig uit zeer uiteenlopende vakgebieden. Ze bestudeert via het “Concept Ethique” ontwikkeld door Fanny Abadi een benadering en beschrijving van wat menselijke en universele energie inhoudt. Centraal staan hierbij woorden als ‘ruimte’, ‘bewustzijn’en ‘adem’ (souffle) en natuurlijk ‘Liefde’.(www.concept éthique .fr)

“Ik heb geleerd dat het lichaam je kan helpen om jezelf tot uitdrukking te brengen. Daarom gebruik ik massagetherapie om deze ingang te gebruiken. Lichaam en geest vormen samen met de ziel één lichaam. Als er een probleempunt is, zal zich dat in het lichaam manifesteren. Maar het is moeilijk om bij het probleem te komen, omdat wij de neiging hebben er van weg te lopen, omdat het pijnlijk is. Vaak zoeken we pas hulp, inzicht, verlichting als de pijn ondraaglijk is. En proberen we de pijn in ons lichaam intussen te “ontzien” door sedatieve middelen als drank en drugs. Toch zie ik dat wij in een veranderingsproces zitten waarbij we steeds meer openstaan voor een spirituele denkwijze. Eigenlijk betekent dit volgens mij dat we meer met hart en ziel betrokken zijn bij onszelf en onze wereld en de noodzaak inzien van verbetering, niet alleen in materiële zin, maar vooral in een meer duurzame zin, respectvol voor onszelf als onderdeel van het grote geheel.De weg naar deze opening is als vanouds de ademhaling. Bewuste ademhaling wordt al eeuwen gebruikt om tot verlichting te komen en zelfs tot Verlichting. Zonder ademtocht leven wij niet en zijn wij niet in contact met geest en ziel. Onze cellen krijgen zuurstof en levenskracht en functie dankzij de ademhaling. Het is het eerste wat we doen als we geboren worden. En het laatste als we dood gaan. We ademen moeilijk als we angstig zijn en met volle teugen als we blij zijn. En rustig als we rustig zijn. Ruim als we ruimte hebben en voelen en benauwd als we ons in het nauw voelen.Ik wil graag helpen om meer ruimte te scheppen en kan dat doen via massagetherapie. Alles wat daarbij helpt, zoals spanning in het lichaam oplossen met behulp van mijn handen, luisterend oor, stem,alsmede visualisatie oefeningen, bewust ademhalen en ook yogaoefeningen zet ik in, maar het belangrijkste middel is mezelf openstellen voor jou zoals je bent in het nu en verder zal ik je vergezellen tijdens je ontwikkeling in het therapie- en genezingsproces.Het doel van therapie is vrij en autonoom zijn, wat ook betekent dat je jezelf kunt accepteren zoals je bent. Dat lijkt tegenstrijdig als je bedenkt dat je niet meer wilt accepteren dat je pijn hebt. Maar het oplossen van een probleem begint bij acceptatie. Pas dan kun je er je licht over laten schijnen, meer en meer, en het inzicht zal ten gevolge hebben dat er iets verschuift in lichaam en geest, wat weer gevolgen heeft voor je gedragspatroon, totdat je inziet dat er geen probleem meer is en je er vrij van bent. Het is niet zo dat het lichaam geen resten (littekens)houdt, maar met nieuwe levenskracht kun je je weer op het nieuwe richten en los zijn van de pijnlijke ervaring, die je verbond met de knoop”.(Marijke van Baren)

 

Na 15 jaar in Frankrijk te hebben geleefd en gewerkt is ze weer terug in Nederland en heeft een nieuwe praktijk gestart in Amsterdam.

Op deze site kunt u uitvinden welke massagevorm bij u past.
Marijke werkt altijd vanuit haar hartenergie en met respect voor haar cliënten en haarzelf.